Интернационални фестивал аматерског театра Лакташи 2017: Шест позоришних група у трци за награду

А. М.
Интернационални фестивал аматерског театра Лакташи 2017: Шест позоришних група у трци за награду

Лакташи - Премијером представе "Пут око света", аутора Бранислава Нушића, у режији Јоване Мирковић, а у изведби драмског студија "Даске" Лакташи сутра у 19.30 биће отворен Дванаести интернационални фестивал аматерског театра - "Лакташи 2017".

Поред домаћина, у такмичарском дијелу програма, на фестивалу учествује још шест позоришних група и то из: Новог Сада, Бијелог Поља, Сиска, Ниша, Крагујевца и Пала а у ревијалном дијелу, дјечија позоришна група из Новог Града.

Фестивал је такмичарског карактера и сваке фестивалске вечери, након одиграних представа, биће одржан округли сто који ће водити Раденка Шева, глумица Народног позоришта Републике Српске. Представе ће се играти у два термина и то у 19 и 21 час. Селектор 12. Интернационалног фестивала аматерског театра је мр Марио Ћулум, доцент Академије умјетности Универзитета у Бањалуци. Стручни жири чине: др Наташа Глишић, професор Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, Бојан Колопић, глумац Народног позоришта Републике Српске и др Љиљана Чекић, глумица Народног позоришта Републике Српске.

Покровитељи фестивала су општина Лакташи и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Позоришну смотру организује Центар за културу и образовање Лакташи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана