Igra ujedinila učesnike festivala iz više zemalja

Srna
Igra ujedinila učesnike festivala iz više zemalja

Trebinje - Više stotina članova iz šest kulturno–umjetničkih društava iz inostranstva i grada domaćina večeras se na Trgu slobode u centru Trebinja predstavilo igrama i pjesmama iz svojih zemalja.

Prije predstavljanja mnogobrojnoj publici, kulturno-umjetnička društva su u svečanom defileu prošla ulicama Trebinja od hotela “Leotar”, mostom Iva Andrića do Trga slobode.


Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje Žarko Vico rekao je da su nastupula društva iz Grčke, Bugarske i Turske, te društva iz Trebinja - “Hercegovina” iz Petrovog Polja, “Svislajon” i Ansambl nacionalnih igara “Jovan Dučić”.


“Turistička organizacija Trebinja na ovaj način, koji je i najljepši, želi da približi sve vrijednosti i ljepote koje posjeduje naš grad da bi naši gosti s pozitivnim utiscima otišli u svoju zemlju”, istakao je Vico.

On je naglasio veliki značaj manifestacije za grad, napominjući da su bogatu kulturnu ponudu pozitivno prihvatili turisti koji već ovdje borave.

Predstavnici stranih kulturno-umjetničkih društava saglasili su se da je Trebinje grad u koji će se s radošću vraćati i da ih je impresioniralo gostomprimstvo ovdašnjeg stanovništva.

Međunarodni festival folklora organizovali su Turistička organizacija Trebinje i agencija “Blu dajmond ivents” iz Beograda, koji imaju namjeru da ova manifestacija koja se održava drugi put, preraste u tradicionalnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana