Hari Poter na pozorišnim daskama

Priredila: Aleksandra Madžar
Hari Poter na pozorišnim daskama

Los Anđeles - Škotska književnica Dž. K. Rouling, koja je svojom maštom oživjela jedan od najpopularnijih književnih i filmskih likova, čarobnjaka Harija Potera, ubrzo će se naći i na pozorišnim daskama.

Ova vijest odjeknula je u medijima, ali je, konačno, informaciju potvrdila i sama književnica na svom "Tviter" nalogu.

Zaljubljenici u avanture poznatog čarobnjaka, sljedeće godine u Londonu, kako je ovog vikenda otkrila književnica, imaće priliku da prisustvuju premijernom izvođenju predstave "Hari Poter i ukleto dijete".

- Danas je vrlo poseban dan iz dva razloga. Prvo, "Hari Poter i kamen mudrosti" objavljen je u Velikoj Britaniji prije tačno 18 godina! Takođe sam veoma srećna što mogu da potvrdim da će se nova predstava pod nazivom "Hari Poter i ukleto dijete" igrati u Londonu sljedeće godine - napisala je Roulingova.

Biće to, kako je najavila, nova priča koja je rezultat njene saradnje između Džeka Torna i reditelja Džona Tifanija.

- Ne želim da otkrivam mnogo toga, jer ne želim da obožavaocima pokvarim nešto što će biti prava poslastica. Međutim, mogu da kažem da to neće biti prednastavak - dodala je ona.

Na pitanje brojnih fanova zašto ovaj komad nije pretočen u roman, Roulingova je odgovorila da će sve to biti jasno kada publika vidi predstavu.

- Ubijeđena sam će se publika, kada vidi predstavu, složiti da je to jedini pravi medij za ovu priču. Imala sam bezbroj ponuda da produžim priču o Hariju tokom svih ovih godina, ali Džek, Džon i Sonja Fridman su tim iz snova. Bilo je veliko zadovoljstvo da podijelim sa njima neispričani dio priče o Hariju - napisala je na "Tviteru" književnica.

Međutim, čovjek koji je režirao prva dva filma o Hariju Poteru (i bio producent trećeg) smatra da postoji još mnogo priče o Hariju, Hermioni i Ronu koja čeka da se ispriča - a on bi volio da bude baš taj koji će tu priču i ispričati.

- Volio bih da uradim još jedan film. Ne toliko poput "Fantastičnih zvijeri", za koje smatram da će biti odlični, nego bih volio da uradim još jedan film sa tim trojcem - Harijem, Hermionom i Ronom. Prosto sam fasciniran time šta im se desilo poslije kraja posljednjeg filma, zato što su ubrzali vrijeme 18 godina unaprijed. U tih 18 godina postoji mnogo odličnih priča o Hariju Poteru - istakao je Kris Kolumbus.

Dodao je da želi da osvježi pamćenje čitalaca o Hariju, Hermioni i Ronu i vjeruje da postoji savršena šansa za tako nešto. Ipak, svoje želje nije podijelio sa autorkom.

- Nemam hrabrosti da joj to pomenem, jer imam ogromno poštovanje prema njoj. Ona treba da radi ono što želi, ali bih stvarno volio da znam šta se mota po njenoj glavi o tim godinama koje nedostaju - kazao je Kolumbus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana