Хари Потер на позоришним даскама

Приредила: Александра Маџар
Хари Потер на позоришним даскама

Лос Анђелес - Шкотска књижевница Џ. К. Роулинг, која је својом маштом оживјела један од најпопуларнијих књижевних и филмских ликова, чаробњака Харија Потера, убрзо ће се наћи и на позоришним даскама.

Ова вијест одјекнула је у медијима, али је, коначно, информацију потврдила и сама књижевница на свом "Твитер" налогу.

Заљубљеници у авантуре познатог чаробњака, сљедеће године у Лондону, како је овог викенда открила књижевница, имаће прилику да присуствују премијерном извођењу представе "Хари Потер и уклето дијете".

- Данас је врло посебан дан из два разлога. Прво, "Хари Потер и камен мудрости" објављен је у Великој Британији прије тачно 18 година! Такође сам веома срећна што могу да потврдим да ће се нова представа под називом "Хари Потер и уклето дијете" играти у Лондону сљедеће године - написала је Роулингова.

Биће то, како је најавила, нова прича која је резултат њене сарадње између Џека Торна и редитеља Џона Тифанија.

- Не желим да откривам много тога, јер не желим да обожаваоцима покварим нешто што ће бити права посластица. Међутим, могу да кажем да то неће бити преднаставак - додала је она.

На питање бројних фанова зашто овај комад није преточен у роман, Роулингова је одговорила да ће све то бити јасно када публика види представу.

- Убијеђена сам ће се публика, када види представу, сложити да је то једини прави медиј за ову причу. Имала сам безброј понуда да продужим причу о Харију током свих ових година, али Џек, Џон и Соња Фридман су тим из снова. Било је велико задовољство да подијелим са њима неиспричани дио приче о Харију - написала је на "Твитеру" књижевница.

Међутим, човјек који је режирао прва два филма о Харију Потеру (и био продуцент трећег) сматра да постоји још много приче о Харију, Хермиони и Рону која чека да се исприча - а он би волио да буде баш тај који ће ту причу и испричати.

- Волио бих да урадим још један филм. Не толико попут "Фантастичних звијери", за које сматрам да ће бити одлични, него бих волио да урадим још један филм са тим тројцем - Харијем, Хермионом и Роном. Просто сам фасциниран тиме шта им се десило послије краја посљедњег филма, зато што су убрзали вријеме 18 година унапријед. У тих 18 година постоји много одличних прича о Харију Потеру - истакао је Крис Колумбус.

Додао је да жели да освјежи памћење читалаца о Харију, Хермиони и Рону и вјерује да постоји савршена шанса за тако нешто. Ипак, своје жеље није подијелио са ауторком.

- Немам храбрости да јој то поменем, јер имам огромно поштовање према њој. Она треба да ради оно што жели, али бих стварно волио да знам шта се мота по њеној глави о тим годинама које недостају - казао је Колумбус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана