Хамза Куленовић. аутор нове поставке у Арт клубу Простор: Умјетност свијетла тачка 21. вијека

Александра Глишић
Хамза Куленовић. аутор нове поставке у Арт клубу Простор: Умјетност свијетла тачка 21. вијека

Бањалука - Арт клуб "Простор" постао је препознатљиво мјесто у Бањалуци, гдје млади ствараоци представљају оригиналне и необичне идеје које су наишле на одличан пријем публике и у другим земљама.

Један од таквих талентованих умјетника је и Хамза Куленовић из Бихаћа, чија ће изложба фотографија "АРТ+фасхион" бити отворена сутра у 20 часова. За "Глас Српске" аутор ове поставке говорио је о свом стваралачком путу, виђењу савременог друштва и инспирацији уз коју ствара фотографије.

- Вријеме у коме живимо је пуно лоших ствари које су јавно експониране. Једина свијетла тачка 21. вијека је умјетност. Она људе спаја и чини их срећнима, омогућава да се изразе и да велики дио себе поклоне другима. Умјетност има велики утицај на све сфере друштва. Мода, музика, сликарство, фотографија, плес, све су постале незаобилазан сегмент нашег живота - каже Куленовић који се фотографијом бави осам година.

Посјетиоце изложбе, најављује, очекују фотографије које су крунисале његов рад у протеклој години. Фотографије су инспирисане комбинацијом моде и умјетности и односом човјека и природе.

- Кроз свој рад сам највише настојао да утичем на жене да промијене визију самих себе. Створили су се идеали који су искривљени и које је јако тешко пратити. Људи на мојим фотографијама могу да виде природну љепоту и жене које су прихватиле себе онаквима какве су заправо - прича Куленовић.

Највећу инспирацију проналази у људима.

- За мене није битно шта носите, него како носите. Сва идеологија добре фотографије крије се у моменту, не у лажирању. Инспирацију такође проналазим у природи, јер за мене природа представља највећу умјетност на свијету - истиче Куленовић.

Умјетност, додаје, ствара првенствено за себе, а на публици је да ли ће је прихватити или не.     

- Тренутно сам највише посвећен свом "Вогуе Италиа ПхотоВогуе" портфолију и портфолију на сток страници "Стоцксџ Унитед". Средином мјесеца требало би да се упустим у један занимљив пројекат на којем бих радио са једном од најбољих фотографкиња у региону - рекао је Куленовић.

Емоције

- Проблем у савременом друштву се огледа у константној тежњи да се створи нешто савршено. У тој тежњи се губи мисао о томе како је савршенство субјективна ствар и да се оно крије у оку посматрача. Управо на том путу многи људи изгубе емоционалну повезаност са својим радом - каже Хамза Куленовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана