Грејсон Пери одабрао Бањалуку за умјетничку станицу

Александра Маџар
Грејсон Пери одабрао Бањалуку за умјетничку станицу

Бањалука - Један од најпознатијих британских савремених умјетника Грејсон Пери присуствоваће отварању своје изложбе "Таштина малих разлика" у четвртак, 7. септембра, у Музеју савремене умјетности Републике Српске.

Ову информацију потврдили су и у Музеју, поносни што ће, у сарадњи са Бритисх Цоунцилом угостити овог свјетски признатог умјетника, добитника "Тарнерове награде", у оквиру турнеје његове изложбе "Таштина малих разлика" по западном Балкану, која укључује Нови Сад, Приштину, Сарајево, Бањалуку и Тирану.

Посебност изложбе у МСУ РС јесте чињеница да је ово једини град у оквиру балканске турнеје који ће умјетник посјетити, а осим присуства на отварању изложбе Грејсон Пери ће одржати и предавање у концертној дворани Банског двора Културног центра. Предавање и отварање изложбе биће отворени за јавност, а сви заинтересовани за предавање свој долазак треба да потврде на број телефона 051/215-364 или путем линка њњњ.бритисхцоунцил.ба. Број мјеста је ограничен. Изложба "Таштина малих разлика" се састоји се од шест монументалних таписерија које истражују британску фасцинацију стилом и класним разликама. Овом изложбом Грејсон Пери истражује властиту фасцинацију питањем укуса и класе. Таписерије су настајале истовремено с документарном серијом британске телевизије Канал 4 "С Грејсоном Перијем неукус ни случајно/All in the Best Possible Taste with Grayson Perry", која је награђена престижном наградом БАФТА, која ће током трајања изложбе бити емитована и на РТРС-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана