Gradonačelnik Mićić darovao 2.000 km za nove knjige

Srna
Gradonačelnik Mićić darovao 2.000 km za nove knjige

Bijeljina - Povodom božićnih praznika i rekordnog broja članova i posjetilaca Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini gradonačelnik Mićo Mićić poklonio je ovoj ustanovi 2.000 KM za nabavku novih naslova.

"U jeku elektronike i korištenja interneta i društvenih mreža zadovoljstvo je što veliki broj naših sugrađana čita i što Bijeljina ima najbolju Biblioteku u BiH", rekao je Mićić novinarima i najavio nastavak podrške ovoj ustanovi kulture za nabavku novih naslova.

Direktor Biblioteke Jovan Cvjetković kaže da je za 2.000 KM lične donacije gradonačelnika kupljeno 200 novih naslova koji su najtraženiji među čitaocima, a riječ je o beletristici, dijelu školske lektire i dječijoj literaturi.

"Biblioteka posljednjih osam godina bilježi značajan porast korisnika usluga i posjetilaca i prošlu godinu završili smo sa 8.501 članom i više od 165.000 posjetilaca, što je apsolutni rekord", istakao je Cvjetković.

On je zahvalio građanima Bijeljine na ovakvom povjerenju koje zaposleni u Biblioteci grade i posvećenim radom sa namlađim sugrađanima već od predškolskog uzrasta.

Cvjetković je pozvao gradske privrednike i sve dobre ljude u Bijeljini da pomognu Biblioteci u nabavci knjiga.

"Svake godine imamo potrebu da nabavimo knjige u vrijednosti od 30.000 KM, a u budžetu imamo svega nekoliko hiljada maraka za ovu nabavku i svaka pomoć nam je dobrodošla", rekao je Cvjetković.

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini ima 110.000 knjiga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana