Gradiška: Održeno veče poezije sa pjesnikom Nenadom Grujičićem

Srna
Gradiška: Održeno veče poezije sa pjesnikom Nenadom Grujičićem

Gradiška - U Narodnoj biblioteci u Gradišci večeras je održano veče poezije sa novosadskim pjesnikom Nenadom Grujičićem pod nazivom "Svjetlost i zvuci poezije".

Grujičić, koji je veći dio djetinjstva i mladosti živio u Prijedoru, kaže da je rano otišao iz Krajine, ali da je nikad nije zaboravio i da ju je zadržao u svojim djelima.


On je naveo da je objavio više od trideset knjiga, od kojih je najmanje trećina posvećena Krajini i njegovom djetinjstvu u Potkozarju.

Grujičić je, između ostalih, gradiškoj publici govorio svoju poemu "Pokrivanje kuće" koja predočava stari krajiški običaj koji u sebi nosi radost života, krajišku pjesmu - ojkaču i potrebu da se gradi i stvara.

Nenad Grujičić je ugledni srpski pjesnik, dobitnik brojnih književnih priznanja, kao što su "Brankova nagrada" Matice srpske, "Vukova nagrada", nagrada "Skender Kulenović" na "Književnim susretima na Kozari" i brojnih drugih.

O Grujičićevim djelima govorili su direktor Narodne biblioteke Snježana Miljković i profesor srpskog jezika i književnosti Radana Vila Stanišljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana