Градишка: Одржено вече поезије са пјесником Ненадом Грујичићем

Срна
Градишка: Одржено вече поезије са пјесником Ненадом Грујичићем

Градишка - У Народној библиотеци у Градишци вечерас је одржано вече поезије са новосадским пјесником Ненадом Грујичићем под називом "Свјетлост и звуци поезије".

Грујичић, који је већи дио дјетињства и младости живио у Приједору, каже да је рано отишао из Крајине, али да је никад није заборавио и да ју је задржао у својим дјелима.


Он је навео да је објавио више од тридесет књига, од којих је најмање трећина посвећена Крајини и његовом дјетињству у Поткозарју.

Грујичић је, између осталих, градишкој публици говорио своју поему "Покривање куће" која предочава стари крајишки обичај који у себи носи радост живота, крајишку пјесму - ојкачу и потребу да се гради и ствара.

Ненад Грујичић је угледни српски пјесник, добитник бројних књижевних признања, као што су "Бранкова награда" Матице српске, "Вукова награда", награда "Скендер Куленовић" на "Књижевним сусретима на Козари" и бројних других.

О Грујичићевим дјелима говорили су директор Народне библиотеке Сњежана Миљковић и професор српског језика и књижевности Радана Вила Станишљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана