Glumac Dragan Vučić o novoj predstavi Dječijeg pozorišta Republike Srpske: Priča o razlikama lekcija za mališane

Aleksandra Glišić
Glumac Dragan Vučić o novoj predstavi Dječijeg pozorišta Republike Srpske: Priča o razlikama lekcija za mališane

Banjaluka - Dječije predstave zahtijevaju sasvim jedan drugi ritam da bi predstava bila živa. Sve mora da bude dinamično, iskreno, tačno i bez mnogo psihologije u načinu razmišljanja kod likova, kako bismo djeci držali pažnju.

Ovim riječima mladi glumac Dragan Vučić počinje priču o novoj predstavi Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Nismo svi letači", u kojoj igra glavnu ulogu, pingvina Žorža.

Premijerno izvođenje biće sutra u 19 časova, a riječ je o tekstu Marija Ćuluma i Milana Gajića koji je režirao Igor Tešić.

- Pingvin Žorž je sticajem okolnosti dospio među ptice letačice, koje ne žele da se druže sa njim, jer je drugačiji. Ali svojim humanim činom, i spasavanjem svoje najbolje drugarice Kale iz mora, on postaje heroj među pticama i omiljen u njihovom društvu. U prethodnim ulogama nisam imao priliku da koristim u predstavi venecijansku masku, tako da je to jedan novi izazov za mene - kaže Vučić.

U predstavi igraju i Đurđa Vukašinović,

Aleksandar Blanić, Svjetlana Andrić, Dragan Banjac, Božana Bijelić, Snežana Milidrag, Ana Anđelić i Slobodan Perišić.

Vučić ističe da mu rad na ovoj predstavi mnogo znači.

- Igram glavnu ulogu, tako da je velika odgovornost na meni kao mladom glumcu da odigram ono što je reditelj zamislio. Rad na ovom projektu bio je veoma produktivan, jer sam imao priliku da sve ono što sam učio tokom studiranja primijenim u ovoj predstavi - priča Vučić.

Muziku za komad "Nismo svi letači" radio je profesor Mladen Matović, a Vučić otkriva da publiku očekuje zanimljiva predstava.

- Publika će moći da vidi kombinaciju plesa, pokreta, neobične scenografije, a na kraju i da vide pingvina koji leti - najavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana