Galerija Kunsthale Darmštat u Njemačkoj: Izloženi akvareli Radenka Milaka

Srna
Galerija Kunsthale Darmštat u Njemačkoj: Izloženi akvareli Radenka Milaka

Darmštat - Galerija "Kunsthale" Darmštat svoju izlagačku sezonu otvorila je izložbom akvarela pod nazivom "365", čiji je autor banjalučki umjetnik Radenko Milak.

Ova galerija premijerno je predstavila do sada najveći Milakov projekat, koji se sastoji od 365 crno-bijelih akvarela nastalih tokom 2013. Svaki akvarel predstavlja jedan planetarni istorijski događaj, tako da se projekat može posmatrati kao jedna vrsta kalendara ili umjetnikovog dnevnika sa osvrtom na istorijski kontekst.

Teme koje dominiraju u projektu uglavnom se odnose na istoriju fotografije, sa jasnim fokusom na rat i mir, umjetnost i kulturu, nauku i tehnologiju, prirodne katastrofe, te portrete ličnosti koje su obilježile istoriju posljednjih 500 godina.

Izložbu prati knjiga sa svih 365 ilustracija, koja je, takođe, premijerno predstavljena na otvaranju izložbe. Izložba Milakovih djela u Galeriji "Kunsthale" biće otvorena do marta 2015. Paralelno sa izložbom u Darmštatu Milak se prije nekoliko dana predstavio još jednom samostalnom izložbom pod nazivom "Big tajm" u Galeriji "Priska Paskver" u Kelnu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana