Gala koncertom počeo Eho Zlatnog Viteza u Republici Srpskoj

Gala koncertom počeo Eho Zlatnog Viteza u Republici Srpskoj 28.09.2017 23:48 | Srna

Banjaluka - U Banjaluci je večeras, gala koncertom na kojem je učestvovalo tridesetak ruskih umjetnika, otvoren trodnevni Festival "Eho žZlatnog vitezaž u Republici Srpskoj".

Na repertoaru su bila djela napravljena izborom iz programa ovog renomiranog filmskog festivala, ali i određen broj numera izvedenih na srpskom jeziku.


Uoči početka koncerta, zaslužnom umjetniku Rusije Nikolaju Burljajevu uručeno je počasno članstvo Akademije umjetnosti banjalučkog Univerziteta.

Prorektor Univerziteta u Banjaluci i profesor akademije umjetnosti Luka Kecman rekao je novinarima pred početak koncerta da se održavanjem ove manifestacije Banjaluka upisuje na svjetsku mapu kulturnih događanja.

On je, podsjećajući da se ova manifestacija prvi put održava u Banjaluci, izrazio i nadu da će njeno održavanje postati tradicionalno.

Koncertu su, uz brojne građane prisustvovali i izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Karan, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

"Eho žZlatnog vitezaž u Republici Srpskoj" trajaće do 30. septembra, a tokom festivala biće prikazan veći broj igranih i dokumentarnih filmova.

Generalni pokrovitelj ove manifestacije je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a organizator Akademija umjetnosti univerziteta u Banjaluci.
 © Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica