Fototipsko izdanje Ideje na sajmu u Banjaluci

Fototipsko izdanje Ideje na sajmu u Banjaluci 10.09.2017 21:31 | Srna

Andrićgrad - Sva dosadašnja izdanja Andrićevog instituta, čiji su priređivači odjeljenja za književnost i istoriju, biće predstavljena na ovogodišnjem 22. Međunarodnom sajmu knjiga "Banjaluka 2017", koji će biti održan od 12. do 18. septembra.

Na štandu Andrićevog instituta biće predstavljeno i fototipsko izdanje časopisa za književnost, politička i društvena pitanja "Ideje" iz 1934. godine, čiji je urednik bio Miloš Crnjanski.


Saradnici časopisa bili su Ivo Andrić, Stanislav Vinaver, Isidora Sekulić, Svetislav Stefanović, Todor Manojlović i Aleksandar Belić, a ukupno su objavljena 32 broja.

Fototipsko izdanje časopisa priredilo je Odjeljenje za književnost Andrićevog instituta, u okviru Biblioteke "Iz književnih arhiva", i to zahvaljujući profesorima Milivoju Neninu i Gorani Raičević. Urednik izdanja je profesor Aleksandra Vraneš, rukovodilac Odjeljenja za književnost Andrićevog instituta.

Objavljivanje fototipskog izdanja časopisa "Ideja" naišlo je na pozitivne reakcije čitalačke publike, prije svega, naučne i stručne javnosti kojima ono predstavlja dragocjeni izvor za istraživanje.

Časopis je do sada predstavljen na sajmovima knjiga u Beogradu i u Andrićgradu, a od utorka, 12. septembra, biće promovisan i na Sajmu knjiga u Banjaluci.

Ovogodišnji Sajam knjiga u Banjaluci otvoriće poznati ruski pjesnik Vječeslav Kuprijanov, koji osim poezije piše priče, romane i eseje.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica