Фототипско издање Идеје на сајму у Бањалуци

Фототипско издање Идеје на сајму у Бањалуци 10.09.2017 21:31 | Срна

Андрићград - Сва досадашња издања Андрићевог института, чији су приређивачи одјељења за књижевност и историју, биће представљена на овогодишњем 22. Међународном сајму књига "Бањалука 2017", који ће бити одржан од 12. до 18. септембра.

На штанду Андрићевог института биће представљено и фототипско издање часописа за књижевност, политичка и друштвена питања "Идеје" из 1934. године, чији је уредник био Милош Црњански.


Сарадници часописа били су Иво Андрић, Станислав Винавер, Исидора Секулић, Светислав Стефановић, Тодор Манојловић и Александар Белић, а укупно су објављена 32 броја.

Фототипско издање часописа приредило је Одјељење за књижевност Андрићевог института, у оквиру Библиотеке "Из књижевних архива", и то захваљујући професорима Миливоју Ненину и Горани Раичевић. Уредник издања је професор Александра Вранеш, руководилац Одјељења за књижевност Андрићевог института.

Објављивање фототипског издања часописа "Идеја" наишло је на позитивне реакције читалачке публике, прије свега, научне и стручне јавности којима оно представља драгоцјени извор за истраживање.

Часопис је до сада представљен на сајмовима књига у Београду и у Андрићграду, а од уторка, 12. септембра, биће промовисан и на Сајму књига у Бањалуци.

Овогодишњи Сајам књига у Бањалуци отвориће познати руски пјесник Вјечеслав Купријанов, који осим поезије пише приче, романе и есеје.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица