Foto-emocija 2017 predstavila bisere

Aleksandra Glišić
Foto-emocija 2017 predstavila bisere

Banjaluka - Međunarodna izložba fotografija "Foto-emocija 2017" otvorena je u "Art dvorištu" Banskog dvora Kulturnog centra na radost brojnih ljubitelja umjetnosti.

Novootvorena scena Banskog dvora domaćin je šeste izložbe, a na ovu lijepu foto-tradiciju Banjalučane je navikao Univerzitetski foto-kino klub.

I ovogodišnja postavka imala je patronat Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost (FIAP), a samim tim i najveći rang. Izložba obuhvata 256 autora iz 50 zemalja.

Žiri izložbe radio je u sastavu Dragan Prole, Ozren Božanović i Dejan Selaković. Oni su imali zadatak da od gotovo 3.700 pristiglih radova na četiri teme izaberu fotografije koji su se našle na izložbi. U okviru svake od tema (Slobodna - kolor, Slobodna - monohrom, Emocija i Pejzaž) nagradili su najbolje radove.

Izložbu je svečano otvorio Ozren Božanović, predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH, koji je posebno zahvalio Banskom dvoru na podršci i razumijevanju pri partnerskoj realizaciji kulturnih sadržaja.

Poštovaoci umjetničke fotografije sat vremena su uživali u projekcijama najboljih radova, u nesvakidašnjem ambijentu scene "Art dvorišta" na otvorenom.

Do kraja sezone na novoj sceni Banskog dvora koncerte će održati Gudački kvartet "Paladio", muzički sastavi "Bandoneon Square", "Flutete", "Libertango" i ansambl "Istočnik", a biće organizovani i brojni drugi kulturni sadržaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana