Film je gotov premijerno na sceni u Pozorištu Prijedor

S. Ta.
Film je gotov premijerno na sceni u Pozorištu Prijedor

Prijedor - Predstava "Film je gotov" po tekstu Vilijama Mastrosimonea, u režiji Belinde Božičković, premijerno je izvedena u Pozorištu Prijedor.

Predstava, koja je prvi put odigrana u četvrtak uveče, peta je premijera u ovoj sezoni u prijedorskom teatru.

Mladi glumci, članovi Dramskog studija "Živko Desnica" odigrali su komad koji je inspirisan istinitim događajem o vršnjačkom nasilju koji se dogodio 1998. godine u američkoj državi Oregon.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš ističe da su polaznici ovog dramskog studija i prošlogodišnje Škole glume u potpunosti opravdali tvrdnje da je ovo jedna od najtalentovanijih generacija.

Rediteljka Belinda Božičković kaže da je zadovoljna brojnošću publike na premijeri.

- Raduje me što je sala bila puna jer je riječ o priči sa aktuelnom temom. Nadam se da će je u budućnosti pogledati što više školaraca i njihovih nastavnika, profesora i pedagoga - kazala je Božičkovićeva.

Smatra da ovakve predstave treba češće da budu postavljane na scenama pozorišta.

- Vršnjačko nasilje je sve prisutnije u društvu i o tome treba da se govori, a to su često stvari pred kojima i zatvaramo oči. Listamo novine i samo pređemo preko toga, to niko ne želi da čita i vidi - primjećuje Božičkovićeva.  

Članica Dramskog studija "Živko Desnica" Dana Poletan zadovoljna je kako je uradila svoj glumački zadatak.

- Po reakciji publike izgleda da smo uradili veoma dobru predstavu koja šalje bitnu poruku da o nasilju ne treba ćutati i da se tim problemom treba ozbiljnije pozabaviti - naglasila je Poletanova.

U predstavi igraju i Slađana Buvač, Tijana Došen, Katarina Balaban, Ivana Kesić, Milovan Srdić, Tanja Piljić i Vasilije Pačariz.

Prva repriza predstave zakazana je za 13. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana