Филм је готов премијерно на сцени у Позоришту Приједор

С. Та.
Филм је готов премијерно на сцени у Позоришту Приједор

Приједор - Представа "Филм је готов" по тексту Вилијама Мастросимонеа, у режији Белинде Божичковић, премијерно је изведена у Позоришту Приједор.

Представа, која је први пут одиграна у четвртак увече, пета је премијера у овој сезони у приједорском театру.

Млади глумци, чланови Драмског студија "Живко Десница" одиграли су комад који је инспирисан истинитим догађајем о вршњачком насиљу који се догодио 1998. године у америчкој држави Орегон.

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош истиче да су полазници овог драмског студија и прошлогодишње Школе глуме у потпуности оправдали тврдње да је ово једна од најталентованијих генерација.

Редитељка Белинда Божичковић каже да је задовољна бројношћу публике на премијери.

- Радује ме што је сала била пуна јер је ријеч о причи са актуелном темом. Надам се да ће је у будућности погледати што више школараца и њихових наставника, професора и педагога - казала је Божичковићева.

Сматра да овакве представе треба чешће да буду постављане на сценама позоришта.

- Вршњачко насиље је све присутније у друштву и о томе треба да се говори, а то су често ствари пред којима и затварамо очи. Листамо новине и само пређемо преко тога, то нико не жели да чита и види - примјећује Божичковићева.  

Чланица Драмског студија "Живко Десница" Дана Полетан задовољна је како је урадила свој глумачки задатак.

- По реакцији публике изгледа да смо урадили веома добру представу која шаље битну поруку да о насиљу не треба ћутати и да се тим проблемом треба озбиљније позабавити - нагласила је Полетанова.

У представи играју и Слађана Бувач, Тијана Дошен, Катарина Балабан, Ивана Кесић, Милован Срдић, Тања Пиљић и Василије Пачариз.

Прва реприза представе заказана је за 13. фебруар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана