Филхармонија и Крцко Орашчић зачарали публику у Бањалуци

А. Глишић фото: Ј. Ђурђевић
Филхармонија и Крцко Орашчић зачарали публику у Бањалуци

Бањалука - Праву музичку магију осјетили су сви који су имали прилику да уживају у Новогодишњем концерту Бањалучке филхармоније протканог невјероватно позитивном енергијом.

Двије сјајне диригенткиње, Весна Шоуц из Београда и Ванеса Кременовић из Бањалуке, сопранисткиња Снежана Савичић Секулић, сјајно увјежбан тим Филхармоније створили су музичку бајку у суботу у Банском двору.

Концертна дворана била је претијесна да прими све који су жељели да присуствују концерту, па је дио публике престајао све вријеме наступе. Било је и оних који су наступ гледали испред зграде Банског двора гдје је био постављен видео бим, а директан пренос био је на програму Радио телевизије Републике Српске.

Концерт је већ постао традиција, а директор Бањалучке филхармоније Иван Оташевић каже да је презадовољан овогодишњим, шестим наступом. 

- Имали смо заиста одличне солисте, диригенте и публику. Одушевљена публика још један велики подстрек да Филхармонија заживи - рекао је Оташевић.

Од "Рапсодије у плавом", "Кармен", "Крцка Орашчића", "Севиљског берберина, преко "Травијате" у извођењу Снежане Савичић-Секулић до "Марша на Дрину" публика је имала прилику да доживи музички ватромет.

На програму су биле композиције чувених страних композитора Гершвина, Хачатуријана, Чајковског, Штрауса, Прокофјева, Росинија, али и домаћих као што је Бинички.

- И ове године смо се потрудили да публици представимо најбоље и најпознатије празничне композиције чијим извођењима желимо додирнути  срца публике - нагласио је Оташевић.

Наступи Бањалучке филхармонија постали су најљепши музички поклон Бањалучанима за Православну нову годину.

- Морамо подржати праве вриједности. Бањалучка филхармонија је озбиљан ансамбл, мислим да треба да будемо поносни што је то наш оркестар - истиче Снежана Савичић Секулић.

Сјајни гости и слободан улаз

Гости Бањалучке филхармоније били су и Анђела Братић, сјајна флаутисткиња из Ниша и пијаниста из Бањалуке Арсен Чаркић који су својим сјајним наступом уљепшали концерт.

Улаз је био слободан, а директор Бањалучке филхармоније Иван Оташевић каже да је то њихов начин да обрадују публику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана