Eva Ras na Književnoj stazi Djeda Mraza

Agencije
Eva Ras na Književnoj stazi Djeda Mraza

Banjaluka - "Književna staza Djeda Mraza" održana je u petak u Banjaluci, a u okviru ove tradicionalne manifestacije prva objavljena knjiga na svijetu u 2018. biće djelo "Temura" Eve Ras.

Manifestaciju već osamnaestu godinu organizuje Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd, a knjigu "Temura" promovisaće tačno u ponoć u novogodišnjoj noći ispred spomenika Petru Kočiću.

Eva Ras je uručila u petak u Banjaluci načelniku gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Nataliji Trivić svoju knjigu "Temura".

Eva Ras je rekla da prema Banjaluci gaji posebnu ljubav, te izrazila zadovoljstvo što je u prilici da prvi primjerak svoje knjige uruči Trivićevoj.

Trivićeva je zahvalila za poklon, ističući da bi svi trebalo da iskoriste praznike i da se više posvete čitanju i vrijednostima za koje svakodnevna dinamika života ne ostavlja dovoljno prostora.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine Nikola Vukolić naveo je da je roman "Temura" napisan na neobičan način, van svih tokova savremene književnosti.

- Eva Ras je u ovom romanu ispričala svoju biografiju, kao i sve ono što je vidjela i doživjela u životu. U ovoj knjizi ona potpuno iskreno piše o susretima koje je imala sa ljudima - rekao je Vukolić.

U okviru manifestacije, čiji je cilj promocija pisane riječi, nekoliko desetina Djeda Mrazova je sa knjigama u rukama, vozeći se oldtajmerima ili šetajući, siglo do parka i spomenika Petru Kočiću.

Prije promocije i uručenja prve knjige, Vukolić i književnici Ranko Risojević i Kristina Mrđa položili su vijence na spomenik Petru Kočiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana