Енис Бешлагић у новогодишњој улози Гласовог Дједа Мраза: Желим нафтну бушотину и Николу Коју за предсједника

Драгана Орловић
Енис Бешлагић у новогодишњој улози Гласовог Дједа Мраза: Желим нафтну бушотину и Николу Коју за предсједника

По чему ћете памтити 2016. годину?

Памтићу је по много, много лијепих тренутака. Они су били везани уз сва моја путовања. Мало сам радио, а много путовао. Имао сам прилику и да се више посветим људима са којима радим током цијеле године. Мислим да ми је ово била једна од љепших година.

Шта ћете пожељети када се казаљке склопе?

Пожелио бих људима више мира, што унутрашњег, што овоземаљског. Из ове изопачености тешко је извући нешто позитивно. Али мислим да свако у себи има нешто добро и да то пренесе на околину. Од тога зависи и моја срећа и срећа моје породице и пријатеља којих имам заиста много. Ствари око нас могу да нас оптерете, али и да нас развеселе. Бирајмо ово друго.

Шта бисте вољели пронаћи испод јелке као поклон?

Волио бих да ме испод јелке сачека нека нафтна бушотина. Али кад боље размислим можда то и не би било добро, јер би све силе овоземаљске дошле и поробиле ме. Хе, хе... То баш није добра идеја.

Ко је идеална Бака Мразица у БиХ, а ко њен партнер?

Ух, тешко питање. Морам сконтати ко је толико поклањао, ко је био широке руке и испуњавао жеље. Бака Мразица и њен идеалан партнер сигурно су неки безимени пензионери, који су увијек ту да ускоче у хуманитарну акцију или назову хуманитарни број дајући бар марку. Идеални су увијек они људи који имају најмање, јер су управо они и најшире руке.

За који фудбалски клуб навијате и шта бисте жртвовали да он освоји Лигу шампиона?

Не постоји то што бих жртвовао за фудбалски клуб. Као навијач Тошка из Тешња сам схватио да људи дају баш све да њихов клуб нешто освоји, а он не освоји ништа.

Припадам оном кругу људи који ће прије ту енергију усмјерити на позитивне стране и приче. Чим претјерано навијате, идете у категорију навијача који мрзе друге клубове. Све се сада претворило више у то како мрзити друге, а не како вољети свој клуб. Истински навијачи који желе дати све за свој клуб никада неће убацили бакљу у терен која би потом његов клуб елиминисала. Тренутно не навијам ни за један клуб, али волим врхунски спорт, а људи када одрасту без предрасуда могу навијати за Барселону, Реал Мадрид...

Раде ли портир Шемсо и конобар Мемо за Нову годину?

Раде. То су људи који раде увијек за Нову годину. Вјеруј ти мени, да се много људи у њима препозна. Шемсо је лик који већ 12 година увесељава многе и дјеца одрастају са њим. Нажалост, уз Шемсу су и дјеца са здравственим проблемима и њима је он једини излаз и нада да ће га некад срести у хладним болничким ходницима. Имам осјећај да дјеца на овим просторима више вјерују у Шемсу, него у Дједа Мраза.

Када би Шемсо постао којим случајем доктор коју глумицу би волио прегледати?

Шемсо је најјачи доктор који постоји, јер им је тамо показао како се све лијечи. Мислим да би Шемсо волио прегледати неколико политичара, а не глумице да види шта им је то тако запело у грлу и срцу, па неке ствари не могу или неће да изговоре.

Ко би од познатих личности у најлуђој ноћи могао доћи по помоћ љекара због превише алкохола?

Нажалост, многима ће требати помоћ, јер у нас кажу да није пијанство ако га се сутрадан не стидиш. Будала се поноси оним чега се паметан стиди. Ми немамо мјере ни у чему, па ни у алкохолу.

Шта би се десило када би глумци на десет дана постали банкари, а банкари глумци?

Не би то било добро за банке. Глумци су пуно шире руке од банкара. Банкари гледају у то нешто 0,000 и 0,001, а глумци... Они никад нису уживали у скупим кућама, вилама или аутима. Увијек су били дио народа. Говорим о великим глумцима као што је био Миодраг Петровић Чкаља, сви су умирали у биједи. Банкари буду или успјешни или их ухапсе. Нема средине. Не би банке профитирале са глумцима, али би се банкари добро снашли као глумци. Они већ имају тај гард, знају испричати лијепе приче и људи им вјерују.

Ко би се у поноћ највише обрадовао Северинином пољупцу, а да није мали Кеба?

Вјероватно њен бивши муж. Немам појма. Хе, хе...

Чиме би у поноћ Дједа Мраз могао да развесели Милорада Додика и шта би требао поклонити Бакиру Изетбеговићу?

Обојица би требало да добију авионску карту за медени мјесец на Малдиве на 15 дана. Да своје приватне несугласице тамо можда лакше ријеше. Ко кад се муж и жена у кући свађају, па не желе да вани чују и кажу - шта се има ко наслађивати. Е, тако се нико не треба ни њиховим препиркама наслађивати. Јер ни један, ни други баш и не мисле тако како говоре, нити да су тако оштри ко што они мисле да јесу. Зато, да оду на Малдиве и да се врате са осмијехом на лицу.

Да ли је Драган Човић био довољно добар да заслужи поклон Дједа Мраза?

Ма Драган Човић и Дједа Мраз имају неки тал. Сто посто. Јер Драган Човић је као изасланик Дједа Мраза између ових политичара, па некако мислим да је и најближи Дједа Мразу. Некако је западније. Он је онако висок, сијед, маркатан, можда би могао бити и Дједа Мраз.

Са ким бисте снимили дует за пјесму "Изнад Тешња зора свиће" под условом да он постане предсједник?

слика: никола којо

Добро питање. Сва су ти добра питања. Хм... Чекај да мало размислим... Тај дует бих снимио са својим братом Николом Којом. Волио бих да он буде предсједник. Никола би био добар предсједник, зато што је добар човјек, има харизму и има људске вриједности.

Који је најбољи виц који сте чули у 2016. години?

Скоро ми је један причао Андрија Милошевић, али сам заборавио. Он воли те кратке. Ужива у томе. Ја их не памтим никако. Ево не могу се сјетити, смисли ти неки, али само да није мастан.

Шта желите читаоцима "Гласа Српске" у Новој години?

Желим им поручити да истински вјерују у писану ријеч. Да вјерују у читање. Нажалост све је мање људи који данас уопште и прате и читају штампу. Желим им много здравља и да разбијају своје предрасуде. Да живе живот пуним плућима, јер је он тако кратак, да би се бавили туђим глупостима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана