Енис Бешлагић: Милорад Додик спасавао муслимане у рату

N1
Енис Бешлагић: Милорад Додик спасавао муслимане у рату

Не састајемо се по кафанама, иако Додик јако воли кафану, а то је добро што код њега знаш шта воли, код наших не знаш.

Знам приче из рата да је Додик спасавао муслимане и да их је стављао у свој аутомобил и одвозио их из Лакташа", рекао је глумац Енис Бешлагић, гостујући у "Пресингу" телевизије Н1, гдје је коментарисао своје дружење са предсједником РС Милорадом Додиком.

"Када се састанемо ја њега питам, зашто сам ја данас ту, а он сутра у Сарајеву није, и питам га зашто мисли на муслимане и на мене у негативном смислу, на шта он мени каже да не мисли то тако и да то каже у револту. Рекао ми је и да нема с ким да прича у Сарајеву и да коме год је пружио руку, да га тај зезнуо и ја вјерујем у то", навео је Бешлагић за Н1.

Бешлагић је коментарисао и изјаву хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић у којој је рекла да се ислам у БиХ радикализује.

"Мислиш да је предсједница одрасла с мулиманима, па зна какви су муслимани иначе. Они знају само о ономе шта виде из медија.

Радикализација муслимана се медијски примјећује, али радикализација, фашизам и национализам у најгорем облику су у региону већ одавно присутни од рата. Ако славим оба Бајрама, онда сам се и ја радикализовао.

Данас се говори много и о покривеним женама. Па шта ако су покривене, какве везе има? То је фашизам.

Не смета ми кад гледам откривене гузове и сисе и кад се неко открио, али смета то", навео је између осталог Бешлагић за Н1.

Бешлагић је прокоментарисао и живот у бившој СФРЈ.

"Сада када гледам ситуацију са својих 40 година, а не занима ме да ли је Тито био диктатор, злочинац или велики војсковођа, схватам да је био мудар човјек који својој супрузи и дјеци није оставио готово ништа.

Данас неки одборник осигура четири наредне своје генерације.

Е сад реци ти мени шта је било исправно. Тито је у сваком мјесту отворио Дом културе, а то се више не ради. Мораш то цијенити јер тако се рађају нови писци, пјесници, умјетници. То нама фали. Ти када народу узмеш образовање и културу ти си уништио тај народ", истакао је овај глумац. (Н1)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана