Два концерта квартета Либертанго у Банском двору: Прољеће и љубав у звуцима танга

А. М.
Два концерта квартета Либертанго у Банском двору: Прољеће и љубав у звуцима танга

Бањалука - Почетак прољећа онима који се препусте уживању у ваздуху донесе и најљепше ноте одсвиране зрацима сунца. И квартет "Либертанго" на такав начин осјећа прољеће, па су имали велику жељу да своју музику поклоне публици на концертима заказаним за вечерас и сутра у Банском двору Културном центру.

На сцени у истом саставу Александра Остојић-Ждрња, 

Борис Дукић, Љиљана Милић и Сања Зелић свирају четрнаест година, а како се за њихове наступе тражи карта више, одлучили су да никога не ускрате за музички ужитак, па ће одржати два концерта.

На програму су, најављује пијанисткиња Сања Зелић, неизоставно, дјела Астора Пјацоле, највећег представника аргентинског танга нуово, али и композиције младих аутора новог танга, 21. вијека.

- Позивамо вас на концерт, да дођете и да се опустите, а свакако желимо да позовемо и оне којима "класична" музика није први избор при одабиру музике - да ризикујете и пробате. За нашу музику вам не треба никаква припрема. Довољно је да отворите уши и доћи ће вам до срца. Вјерујте, и нама се десило исто - нагласила је Зелићева.

На сцени ће им се придружити и квартет "Палладио".

- Млад квартет, али им не мањка искуства, знања, љубави и страсти према музици. Са њима сарађујемо већ неколико година. На обострано задовољство нађемо онај 25. сат у дану да бисмо одржали пробу и музицирали - прича Зелићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана