Домаћа издања књига за библиотеке у 42 општине

Срна
Домаћа издања књига за библиотеке у 42 општине

Бањалука - Министарство просвјете и културе Републике Српске откупиће 44 књиге објављене у РС 2015. и 2016. године које ће бити додијељене народним библиотекама у 42 општине у Српској.

Књиге ће бити откупљене од 11 издавача, а на јавни конкурс пријавило их се 15 са укупно 99 публикација. Комисија за откуп књига изабрала је публикације на основу критеријума утврђених конкурсом, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

За откуп су конкурисали издавачи књига од значаја за културу и умјетност РС из домаће књижевности, преведене књижевности, те публикација из области умјетности које представљају српско културно насљеђе и савремену културу и умјетност. Издавачи су могли понудити више издања.

Критеријуми за избор били су укупна књижевна и умјетничка вриједност дјела, културни и јавни интерес објављивања дјела, промоција и афирмација књижевности и културе, те квалитетна реализација садржаја и техничка опремљеност публикације.

Књиге ће бити откупљиване по понуђеној цијени. Цијене наведене у понуди не могу се накнадно мијењати, а трошкове достављања библиотекама сносиће издавачи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана