Doboj: Otvorena izložba slika Branka Rusmira

Srna
Doboj: Otvorena izložba slika Branka Rusmira

Doboj - U Doboju je sinoć u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje otvorena izložba slika kotorvaroškog umjetnika Branka Rusmira.

Riječ je o slikaru čija su djela ocijenjena najboljim kritikama brojnih domaćih i stranih stručnjaka iz svijeta umjetnosti, a prepoznatljiva su u Republici Srpskoj, BiH i zemljama biše Jugoslavije.


Rusmir kaže da se na njegovim slikama često mogu prepoznati zameci krila, koji simbolizuju slobodu i pokušaj da odletimo daleko od stvarnosti i banalnosti života.

"Kroz grčku i slovensku mitologiju put imaginacije je otvoren. Tražim simboliku za sve vidove savremenog bitisanja i sve vidove destrukcija koje utiču na naš život", naglašava Rusmir i dodaje da je na izložbi u fokusu žena kao izvor svjetlosti.

Otvarajući sinoćnju izložbu vajar i jedan od osnivača Umjetničke galerije Drago Handanović istakao je da se Rusmirovo slikarstvo može nazvati apstraktnim, ali i asocijativnim.

"Vertikalnim i horizontalnim potezima Rusmir na platnu gradi sliku. On na žutoj draperiji nanosi ljubičastu boju i tako dobija odsjaj sunca, koje donosi svjetlost na ovih 25 slika", rekao je Handanović.

Izložbi slika Branka Rusmira prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, javnih preduzeća i ustanova, učenici i brojni građani.

Svi oni koji nisu bili u mogućnosti da pogledaju slike ovog umjetnika biće u prilici da to urade do 25. oktobra, do kada traje izložba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana