Добој: Отворена изложба слика Бранка Русмира

Срна
Добој: Отворена изложба слика Бранка Русмира

Добој - У Добоју је синоћ у Умјетничкој галерији Центра за културу и образовање отворена изложба слика которварошког умјетника Бранка Русмира.

Ријеч је о сликару чија су дјела оцијењена најбољим критикама бројних домаћих и страних стручњака из свијета умјетности, а препознатљива су у Републици Српској, БиХ и земљама бише Југославије.


Русмир каже да се на његовим сликама често могу препознати замеци крила, који симболизују слободу и покушај да одлетимо далеко од стварности и баналности живота.

"Кроз грчку и словенску митологију пут имагинације је отворен. Тражим симболику за све видове савременог битисања и све видове деструкција које утичу на наш живот", наглашава Русмир и додаје да је на изложби у фокусу жена као извор свјетлости.

Отварајући синоћњу изложбу вајар и један од оснивача Умјетничке галерије Драго Хандановић истакао је да се Русмирово сликарство може назвати апстрактним, али и асоцијативним.

"Вертикалним и хоризонталним потезима Русмир на платну гради слику. Он на жутој драперији наноси љубичасту боју и тако добија одсјај сунца, које доноси свјетлост на ових 25 слика", рекао је Хандановић.

Изложби слика Бранка Русмира присуствовали су представници локалне управе, јавних предузећа и установа, ученици и бројни грађани.

Сви они који нису били у могућности да погледају слике овог умјетника биће у прилици да то ураде до 25. октобра, до када траје изложба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана