Doboj: Otvorena izložba fotografija Nebojše Kostreševića

Agencija
Doboj: Otvorena izložba fotografija Nebojše Kostreševića

Doboj - Treća samostalna izložba fotografija banjalučkog snimatelja i fotografa Nebojše Kostreševića otvorena je danas u Doboju, u protorijama ''Slobomir P Univerziteta''.

Autor se predstavio fotografijama snimljenim u krajoliku Bosne i Hercegovine, izdvojivši publici vrlo intimne fotografske prizore iz žanra pejzaž, portret i mrtva priroda. Kostrešević je, iz zbirke od 550 radova, izložio 26 fotografija izrađenih na platnu, a izložba je održana pod pokroviteljstvom firme "Auto Milovanović".

"Cilj izložbe je da podstakne ljubitelje fotografije i amatere da intenzivnije rade na razvoju ove vrste vizuelne umjetnosti, te doprinesu razvoju kulture u svojim sredinama", rekao je Kostrešević.

On je ocijenio da su današnji fotografi prilično pasivni i okrenuti komercijalnim radovima, a fotografija bi trebalo da bude lijepa, takva kakva je, sa što manje digitalne obrade, irealnih odnosa ili boja.

"Za dobru fotografiju treba imati šlifa, osjećati je, znati šta hoćeš, te prepoznati trenutak", izjavio je Kostrešević.

Nebojša Kostrešević fotografijom se profesionalno bavi tri godine i ovo je njegova treća samostalna izložba postavljena u posljednja dva mjeseca.

Radove planira predstaviti širom Republike Sprske i u Beogradu, a sljedeća izložba je već 10. maja u Derventi.

Kostrešević je 2003. godine osnovao agenciju "Rec produkcija", koja se bavi snimanjem, montažom i produkcijom televizijskih emisija.

Izložba je prodajnog karaktera, a za posjetioce je otvorena do kraja aprila u prostorijama Slobomir P Univerziteta u Doboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana