Добој: Отворена изложба фотографија Небојше Кострешевића

Агенција
Добој: Отворена изложба фотографија Небојше Кострешевића

Добој - Трећа самостална изложба фотографија бањалучког сниматеља и фотографа Небојше Кострешевића отворена је данас у Добоју, у проторијама ''Слобомир П Универзитета''.

Аутор се представио фотографијама снимљеним у крајолику Босне и Херцеговине, издвојивши публици врло интимне фотографске призоре из жанра пејзаж, портрет и мртва природа. Кострешевић је, из збирке од 550 радова, изложио 26 фотографија израђених на платну, а изложба је одржана под покровитељством фирме "Ауто Миловановић".

"Циљ изложбе је да подстакне љубитеље фотографије и аматере да интензивније раде на развоју ове врсте визуелне умјетности, те допринесу развоју културе у својим срединама", рекао је Кострешевић.

Он је оцијенио да су данашњи фотографи прилично пасивни и окренути комерцијалним радовима, а фотографија би требало да буде лијепа, таква каква је, са што мање дигиталне обраде, иреалних односа или боја.

"За добру фотографију треба имати шлифа, осјећати је, знати шта хоћеш, те препознати тренутак", изјавио је Кострешевић.

Небојша Кострешевић фотографијом се професионално бави три године и ово је његова трећа самостална изложба постављена у посљедња два мјесеца.

Радове планира представити широм Републике Спрске и у Београду, а сљедећа изложба је већ 10. маја у Дервенти.

Кострешевић је 2003. године основао агенцију "Рец продукција", која се бави снимањем, монтажом и продукцијом телевизијских емисија.

Изложба је продајног карактера, а за посјетиоце је отворена до краја априла у просторијама Слобомир П Универзитета у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана