Дјечије позориште домаћин умјетницима из Чикага: Снови о бољем животу у Малом дућану страве

Александра Глишић
Дјечије позориште домаћин умјетницима из Чикага: Снови о бољем животу у Малом дућану страве

Бањалука - Мјузикл "Мали дућан страве" у извођењу умјетника из Чикага бањалучка публика имаће прилику да погледа 20. марта на сцени Дјечијег позоришта Републике Српске.

"Делфин шоу" Универзитета Нортвестерн из Чикага, који ове године слави 75 година постојања, "Мали дућан страве" извешће у четири града у Републици Српској и БиХ. Турнеја је дио културно-дипломатског програма Амбасаде САД у БиХ и овај мјузикл биће први пут изведен за домаћу публику.

Поред представа у Бањалуци, Добоју, Мостару и Сарајеву, студенти ће водити и радионице са студентима академије умјетности и упознати друге позоришне стручњаке у држави.

- Ово је заиста прилика која се пружа једном у животу и једва чекам да видим нашу малу луцкасту представу на европској сцени - рекла је продуцент Џејни Дикерсон.

Сви који дођу да погледају мјузикл сусрешће се са причом чији је главни јунак сиромашни младић Симор Крелборн, који ради у цвјећари и сања о бољем животу са својом симпатијом Одри.

- Велико нам је задовољство довести "Делфин шоу" Универзитета Нортвестерн у БиХ - каже аташе за културу Амбасаде САД у Сарајеву Елизабет Блументал.

Подсјећа да је мјузикл изразито америчка умјетничка форма и да је "Мали дућан страве" одличан примјер овог жанра.

- Чињеница да "Делфин шоу" продукцију воде сами студенти шаље позитивну поруку младима о томе да много можемо постићи ако смо ангажовани и посвећени - рекла је Елизабет Блументал.

Директор Дјечијег позоришта Републике Српске Предраг Бјелошевић истиче да га радује чињеница што је ова театарска кућа домаћин умјетницима из Чикага.

- Када су бирали сцене на којима ће изводити овај мјузикл, одлучили су се за нашу сцену јер је технички најбоља. Задовољни смо што смо у организацији једног тако значајног пројекта Универзитета Нортвестерн, који је међу десет најбољих универзитета. Њихова продукција је позната, а изњедрили су и многе значајне глумце као што је Ворен Бити - наглашава Бјелошевић.

Почетак сарадње

Предраг Бјелошевић каже да је ово само почетак сарадње са Универзитетом Нортвестерн из Чикага.  

- Потрудићемо се да упознамо госте и са нашом продукцијом и планирали смо да присуствују извођењу представе "Фолклорна магија" - рекао је Бјелошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана