Djeca u muzeju tražila izgubljene recepte doktora zeca

A. G.

Banjaluka - Dok grupa mališana savladava stare tehnike pisanja pisama limunovim sokom u Muzeju savremene umjetnosti RS, njihovi vršnjaci ispred ove kuće kulture crtaju omiljene junake iz knjige "Izgubljeni recepti doktora zeca".

Ovo je samo djelić atmosfere sa promocije trećeg nastavka književnog serijala "Avanture Trbe i Dugog" banjalučke književnice Jelene Kojović-Tepić koja je održana ispred muzeja u četvrtak uveče na radost brojnih čitalaca svih generacija.

Oduševljenju nije bilo kraja kada su djevojčice i dječaci saznali da bajka dobija nastavak, u kome se desila mala nezgoda jer su Trba, Dugi i Princeza popili pogrešan napitak i svakog časa su sve manji i manji. Zmaj mora da pronađe izgubljenu svesku s receptima doktora zeca prije nego što drugari potpuno nestanu, što je dovoljan razlog da svi pojure u nove pisane zaplete. Da bi sve bilo bliže najmlađim čitaocima, voditelj promocije bio je devetogodišnji Grigorije Tepić, sin Jelene Kojović-Tepić.

- Cijela ekipa se trudi da nam svaka knjiga bude čarobna. Svaki put ilustracije radi neko novi, a ovaj put to je Milica Čvokić. Svima kojima su se svidjela prva dva nastavka ne treba posebna preporuka za treći - kaže Jelena Kojović-Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana