Дјеца у музеју тражила изгубљене рецепте доктора зеца

А. Г.

Бањалука - Док група малишана савладава старе технике писања писама лимуновим соком у Музеју савремене умјетности РС, њихови вршњаци испред ове куће културе цртају омиљене јунаке из књиге "Изгубљени рецепти доктора зеца".

Ово је само дјелић атмосфере са промоције трећег наставка књижевног серијала "Авантуре Трбе и Дугог" бањалучке књижевнице Јелене Којовић-Тепић која је одржана испред музеја у четвртак увече на радост бројних читалаца свих генерација.

Одушевљењу није било краја када су дјевојчице и дјечаци сазнали да бајка добија наставак, у коме се десила мала незгода јер су Трба, Дуги и Принцеза попили погрешан напитак и сваког часа су све мањи и мањи. Змај мора да пронађе изгубљену свеску с рецептима доктора зеца прије него што другари потпуно нестану, што је довољан разлог да сви појуре у нове писане заплете. Да би све било ближе најмлађим читаоцима, водитељ промоције био је деветогодишњи Григорије Тепић, син Јелене Којовић-Тепић.

- Цијела екипа се труди да нам свака књига буде чаробна. Сваки пут илустрације ради неко нови, а овај пут то је Милица Чвокић. Свима којима су се свидјела прва два наставка не треба посебна препорука за трећи - каже Јелена Којовић-Тепић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана