Direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović: Ovo je najbolji nastup RS na beogradskom sajmu knjige

Srna
Direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović: Ovo je najbolji nastup RS na beogradskom sajmu knjige

Beograd - Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović poslije zatvaranja Sajma knjige u Beogradu rekao je da je ovogodišnji nastup Republike Srpske bio najbolji do sada.

Republika Srpska predstavila se sa 69 knjiga, pet časopisa i tri zbornika. Cicović je istakao da su izdavači iz Republike Srpske, kao i institucije Srpske, univerziteti i zadužbine promovisani na najbolji mogući način.

- Nastup Srpske je bio bolji nego što smo i očekivali, jer smo imali više promocija nego što je programom bilo predviđeno. Imali smo 42 promocije, predstavili 69 knjiga, pet časopisa i tri zbornika, što nas čini izdavačem sa najvećim brojem promocija na sajmu - rekao je Cicović.

Podsjetio je da je štand Republike Srpske ove godine bio posvećen obilježavanju 250 godina od rođenja velikog srpskog pjesnika Filipa Višnjića u skladu sa opredjeljenjem da se čuva i promoviše srpski jezik, ćirilica, kultura i tradicija. Kao poseban događaj na štandu Srpske Cicović je istakao književno-pjesničko veče na kom se ove godine okupilo 65 književnika iz Srpske, Srbije i rasijanja, kao i dvojica pjesnika iz Jermenije i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana