Dedpul redefiniše žanr

Priredila: Aleksandra Madžar
Dedpul redefiniše žanr

Los Anđeles - Holivudski glumac Rajan Rejnolds izjavio je da "Dedpul", antiheroj Marvela, u moru filmova o superherojima, redefiniše žanr.

Prema sinopsisu, film govori o bivšem agentu specijalnih snaga Vejdu Vilsonu koji se podvrgava eksperimentu radi izlječenja od raka.

Operacija mu ostavlja ožiljke, ali mu daje i moći koje su ga brzo izliječile, te Vilson, uskoro Dedpul, traga za čovjekom koji je izveo eksperiment kako bi se osvetio.

- 'Dedpul' mijenja pravila igre kada su u pitanju filmovi o superherojima. Imamo toliko filmova koji su veoma, veoma ozbiljni i mračni, a 'Dedpul' je suprotnost tome. On ništa ne doživljava ozbiljno i sve doživljava kao zabavu. To je osvježavajuća promjena - rekao je Rejnolds Rojtersu.

Film je režirao Tim Miler, a pored Rejnoldsa, igraju Ed Skrajn, T. J. Miler, Morena Bakarin, dok je glas Kolosusu pozajmio Stefan Kapičić.

- Imate vi tu i dalje napetu akciju, čak i teme koje su ozbiljnije nego u drugim Marvelovim filmovima -  dodao je on.

'Dedpul' stiže u bioskope širom svijeta u utorak, 9. februara, a na repertoaru srpskih bioskopa biće od 11. februara u distribuciji "MegaKom filma".

Naoružan novim sposobnostima i smrtonosnim smislom za humor, Dedpul kreće u potragu za čovjekom koji mu je zamalo uništio život.

Ovaj antiheroj prvi put je predstavljen na velikom ekranu u filmu "Iks-Men: Porijeklo Vulverina". Film nije postigao dobre rezultate na svjetskim blagajnama i samim tim, Dedpul je ostao u sjenci.

Rejnolds i studio "20th Century Fox" su obećali da će film ostati vjeran stripu, a ono što je bilo neočekivano je činjenica da prvi trjeler za ovaj film ima R rejting, što znači da nije za sve uzraste, pogotovo ne za djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana