Дедпул редефинише жанр

Приредила: Александра Маџар
Дедпул редефинише жанр

Лос Анђелес - Холивудски глумац Рајан Рејнолдс изјавио је да "Дедпул", антихерој Марвела, у мору филмова о суперхеројима, редефинише жанр.

Према синопсису, филм говори о бившем агенту специјалних снага Вејду Вилсону који се подвргава експерименту ради изљечења од рака.

Операција му оставља ожиљке, али му даје и моћи које су га брзо излијечиле, те Вилсон, ускоро Дедпул, трага за човјеком који је извео експеримент како би се осветио.

- 'Дедпул' мијења правила игре када су у питању филмови о суперхеројима. Имамо толико филмова који су веома, веома озбиљни и мрачни, а 'Дедпул' је супротност томе. Он ништа не доживљава озбиљно и све доживљава као забаву. То је освјежавајућа промјена - рекао је Рејнолдс Ројтерсу.

Филм је режирао Тим Милер, а поред Рејнолдса, играју Ед Скрајн, Т. Ј. Милер, Морена Бакарин, док је глас Колосусу позајмио Стефан Капичић.

- Имате ви ту и даље напету акцију, чак и теме које су озбиљније него у другим Марвеловим филмовима -  додао је он.

'Дедпул' стиже у биоскопе широм свијета у уторак, 9. фебруара, а на репертоару српских биоскопа биће од 11. фебруара у дистрибуцији "МегаКом филма".

Наоружан новим способностима и смртоносним смислом за хумор, Дедпул креће у потрагу за човјеком који му је замало уништио живот.

Овај антихерој први пут је представљен на великом екрану у филму "Икс-Мен: Поријекло Вулверина". Филм није постигао добре резултате на свјетским благајнама и самим тим, Дедпул је остао у сјенци.

Рејнолдс и студио "20th Century Fox" су обећали да ће филм остати вјеран стрипу, а оно што је било неочекивано је чињеница да први трјелер за овај филм има Р рејтинг, што значи да није за све узрасте, поготово не за дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана