Dedić: Ljubavni romani koje uglavnom čitaju žene

Srna
Dedić: Ljubavni romani koje uglavnom čitaju žene

Banjaluka - Beogradska književnica Vesna Dedić rekla je da sve svoje romane predstavlja kao ljubavne i da su njeni čitaoci uglavnom žene, iako u posljednje vrijeme ima i sve više muškaraca čitalaca.

"Ključ uspjeha mojih romana je u stvari što se moje čitateljke zaljubljuju u muškarce junake. Uvijek je jedan mnogo dobar frajer i možeš ga voljeti, a drugi je bitanga", istakla je Dedićeva večeras na književnom druženju u Narodnoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci.

Dedićeva je rekla da je u maju ove godine u Beogradu promovisan njen roman "Ničija", koji je imao velikog odijeka kod čitalaca.

Ona je rekla da reakcije na hiljade žena ovog regiona koje su joj se obraćale preko "Fejsbuka", na ulici i promocijama, ma koliko da su lijepe, uspješne i dobre, pokazuje da su sve većinski vrlo tužne i nevoljene, kao i da je jaz između muškaraca i žena na ovim prostorima bez obzira kojeg su godišta veliki i izaziva tugu i kod jednih i kod drugih.

Književnom druženju prisustvovala je direktor Narodne biblioteke Republike Srpske Ljiljana Petrović-Zečić, ugledni kulturni radnici, predstavnici medija i mnogobrojni građani Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana