Дани комедије: Вјечите истине о породици

Приредила: Мирна Пијетловић
Дани комедије: Вјечите истине о породици

Бијељина - Магија Талије спустила је на даске Дана комедије у Бијељини у четвртак увече комад "Сокин и Босина" аутора Милице Константиновић, у режији Југа Радивојевића, а у извођењу Театра "Убунту" из Бијељине.

Сјајан глумачки тандем, који је пред радозналу публику донио ову породичну причу, чине Љиљана Благојевић, Соња Кнежевић, Калина Ковачевић и Милош Ђорђевић, а који је након извођења у Центру за културу "Семберија" у Бијељини, награђен громогласним аплаузом.

- У патријархалној Србији 21. века, комедија је и даље породична, она је сва везана за мајке, бабе, таште, очеве, свекрве, пашеноге, шурнаје и зетове и сва је и даље базирана на њиховим жељама, надама, сукобима и очекивањима. То није ствар ретроградности, нити друштвеног слепила, напротив, то је доказ да су неке истине вечите - сматра аутор комада Милица Константиновић.

Одлична постава, маестрална Радивојевићева режија и невјероватна енергија допринијели су томе да публика, упркос животној познатој причи породичних односа и интрига које свакодневно проживљавамо, с нестрпљењем очекује расплет њихове комплексне ситуације.

- Управо ми је Бијељина остала у сјећању, када смо прије гостовали, а када су се једна снајка и свекрва посвађале усред представе - истакла је аутор.

Глумачка постава се слаже са Констатиновићевом да ће, увијек бити смијешан онај који зна да се нашали на свој рачун и да се "насмије тако да болно буде смешно, а не да смешно боли".

На 14. по реду "Данима комедије" у Бијељини публика је протеклих дана имала прилику да ужива у истинским театарским посластицама. Завјеса је требало да буде свечано спуштена у петак увече, на Свјетски дан театра, представом Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке "Цело тело ту ме боли".

Дан позоришта

Свјетски дан позоришта обиљежен је у петак представама широм РС. Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић честитао је свим позоришним кућама у Српској Свјетски дан позоришта.

- Захваљујући вашој посвећености позоришту и љубави према позоришном стваралаштву, културна сцена РС је далеко богатија, а квалитет вашег рада доказали сте бројним признањима на домаћој и међународној културној сцени - истиче се у честитки.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић је такође упутио честитку свим позориштима и глумцима у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана