Дани комедије: Награда Народном позоришту Републике Српске

Срна
Дани комедије: Награда Народном позоришту Републике Српске

Бијељина - Побједник овогодишњег позоришног фестивала "Дани комедије" у Бијељини је представа "Одумирање међеда" Народног позоришта Републике Српске.На завршној вечери фестивала у Центру за културу "Семберија" за најбољу глумицу проглашена је Николина Јелисавац из бањалучког позоришта "Јазавац", које се публици представило представом "Цело тело ту ме боли".


Награда за најбољег глумца позоришног фестивала у Бијељини додијељена је глумачком барду Зијаху Соколовићу у представи "Глумац је, глумац је глумац" београдске Агенције "Југоарт".

Публика у Бијељини имала је прилику да пет вечери ужива у изузетно квалитетним представама и да на даскама које живот значе види велика глумачка имена српске сцене.

Фестивал је завршен представом "Цело тело ту ме боли" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке, које са овом комедијом гостује широм Републике Српске.

Уочи представе, на Свјетски дан позоришта, прочитана је порука коју је ове године написао један од најзначајнијих театарских стваралаца данашњице пољски редитељ Кшиштоф Варликовски.

Селектор позоришног фестивала у Бијељини Гаврило Јовановић рекао је новинарима да је четрнаесте "Дане комедије" обиљежио изузетан интерес публике и да је за све представе тражена карта више.

"Град који нема позориште показао је колика је жеља публике да ужива у дивним представама и изузетним глумцима и колико је умјетност потребна и важна у нашим животима", закључио је Јовановић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана