Дани Владе С. Милошевића: Култна драма отворила позориште Владо Зељковић

А. Г.
Дани Владе С. Милошевића: Култна драма отворила позориште Владо Зељковић

Бањалука - "Краљ Иби" се вратио у новом одијелу и са новима манирима, овога пута захваљујући редитељу Горану Дамјанцу и младим глумцима Студентског позоришта "Владо Зељковић" из Бањалуке.

Култни драмски комад француског писца Алфреда Жарија у режији Горана Дамјанца означио је у сриједу увече и отварање новог позоришта у Бањалуци који још нема своју сцену. Представа, у којој је насловна улога повјерена Александру Руњићу, премијерно је изведена у оквиру манифестације "Дани Владе С. Милошевића" на радост бројне публике на сцени Студентског мултимедијалног центра у павиљону четири универзитетског кампуса.

- Насловни јунак ове представе је у драмској литератури познат као лик који представља појам свега негативног у човјеку. Тако да смо ми краља Ибија тако третирали. Међутим, с обзиром на то да је то једна комедија, лакрдија, ми смо те проблеме и људске мане поставили на такав начин да нам је краљ Иби на крају ипак симпатичан - навео је Дамјанац.

У оквиру "Дана Владе С. Милошевића" вечерас у 20 часова у бањалучком Дому омладине биће одржан концерт "Бандонеон Сљуире".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана