Daliboru Mirosavu književna nagrada “Slavko Jungić Jesej”

Srna
Daliboru Mirosavu književna nagrada “Slavko Jungić Jesej”

Čelinac - Apsolvent Filološkog fakulteta iz Kozarske Dubice Dalibor Mirosav ovogodišnji je dobitnik književne nagrade “Slavko Jungić Jesej”, koju u Čelincu dodjeljuju lokalno Prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” i Vinarija “Jungić” književnim stvaraocima mlađim od 30 godina.

“Priča Dalibora Mirosava pod naslovom žSjećanje jednog dječakaž nagrađena je u konkurenciji 15 literarnih radova iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske”, rečeno je Srni u “Prosvjeti” u Čelincu.

Žiri, koji su činili profesori srpskog jezika i književnosti Zagorka Trivić, Boris Maksimović i Momčilo Spasojević, predložio je da se otkupe pjesme gimnazijalca iz Loznice Pavla Zeljića, studenta iz Čelinca Nikole Topića i priča studenta iz Banjaluke Dragana Ostića.

U konkurenciji pjesama o vinu i vinogradarstvu, u kojoj godine starosti kandidata nisu ograničene, stigla su 24 rada, a najbolje ocijenjene pjesme su Miladina Berića, Mirka Vukovića, Mihajla Orlovića, Vojislava Eskića, Gojka Mandića, Ratka Popovića, Jovana Bundala, Vladislava Vlahovića i Dušana Mijailovića Adskog.

Nagrade su večeras uručene na književnoj večeri održanoj u konobi Vinarije “Jungić” u Markovcu, kod Čelinca.

“Prosvjeta” Čelinac i Vinarija “Jungić” osnovali su ovu književnu nagradu 2012. godine sa namjerom da se čuva uspomena na djelo čelinačkog pjesnika, profesora i boema Slavka Jungića Jeseja i afirmišu mladi književni stvaraoci.

Nagradu su ranije dobili Nikola Zelenković iz Banjaluke, Radovan Sinđelić iz Bogatića kod Šapca, Bojana Ostojić, Aleksandar Ivanić i Aleksandar Materić iz Čelinca i Milica Simić iz Teslića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana