Далибору Миросаву књижевна награда “Славко Јунгић Јесеј”

Срна
Далибору Миросаву књижевна награда “Славко Јунгић Јесеј”

Челинац - Апсолвент Филолошког факултета из Козарске Дубице Далибор Миросав овогодишњи је добитник књижевне награде “Славко Јунгић Јесеј”, коју у Челинцу додјељују локално Просвјетно и културно друштво “Просвјета” и Винарија “Јунгић” књижевним ствараоцима млађим од 30 година.

“Прича Далибора Миросава под насловом жСјећање једног дјечакаж награђена је у конкуренцији 15 литерарних радова из Србије, Црне Горе и Републике Српске”, речено је Срни у “Просвјети” у Челинцу.

Жири, који су чинили професори српског језика и књижевности Загорка Тривић, Борис Максимовић и Момчило Спасојевић, предложио је да се откупе пјесме гимназијалца из Лознице Павла Зељића, студента из Челинца Николе Топића и прича студента из Бањалуке Драгана Остића.

У конкуренцији пјесама о вину и виноградарству, у којој године старости кандидата нису ограничене, стигла су 24 рада, а најбоље оцијењене пјесме су Миладина Берића, Мирка Вуковића, Михајла Орловића, Војислава Ескића, Гојка Мандића, Ратка Поповића, Јована Бундала, Владислава Влаховића и Душана Мијаиловића Адског.

Награде су вечерас уручене на књижевној вечери одржаној у коноби Винарије “Јунгић” у Марковцу, код Челинца.

“Просвјета” Челинац и Винарија “Јунгић” основали су ову књижевну награду 2012. године са намјером да се чува успомена на дјело челиначког пјесника, професора и боема Славка Јунгића Јесеја и афирмишу млади књижевни ствараоци.

Награду су раније добили Никола Зеленковић из Бањалуке, Радован Синђелић из Богатића код Шапца, Бојана Остојић, Александар Иванић и Александар Матерић из Челинца и Милица Симић из Теслића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана