Čučkova knjiga i povelja uručeni Vesni Đukanović

Srna
Čučkova knjiga i povelja uručeni Vesni Đukanović

Han Pijesak - Dodjelom "Čučkove knjige" ovogodišnjem laureatu Vesni Đukanović za zbirku kratkih priča "Radost žute lubenice" večeras su završeni deveti "Čučkovi književni susreti" u Han Pijesku.Knjiga "Radost žute lubenice" je zbirka kratkih priča koja govori o Vojvođanima i o svim ljudima koji su živjeli na teritoriji bivše Jugoslavije, o njihovim moralnim vrijednostima i životu.

"Velika je radost dobiti priznanje koje nosi ime velikog pesnika. Velika je radost kada se u prozi prepozna poezija", rekla je Đukanovićeva novinarima.

Pjesnik Nenad Grujičić iz Novog Sada besjedio je o Čučku i njegovom učešću na čuvenoj pjesničkoj manifestaciji "Brankovo kolo" 1990. godine, dok je
književnik Zoran Kostić iz Banjaluke govorio "Slovo o Čučku" na osnovu sjećanja o prijatelju sa kojim je često razgovarao o odnosu prema životu i kulturi.

"Čučkovi književni susreti" počeli su polaganjem cvijeća na grob Branka Čučka u Han Pijesku.

U okviru "Čučkovog podneva" u Han Pijesku su predstavljeni roman "Vladika slava mu i milost" Željka Pržulja, zbirka pjesama "Ispovest ludaka" Gorana Vračara i knjiga "Radost žute lubenice".

Pozorišna predstava "Terapija", pripremana po tekstu "Nemreš pobjeć od nedjelje" autora Tene Štifančić, a u režiji Belinde Božičković i Duška Stanivuka, odigrana je u Domu kulture.

Deveti "Čučkovi književni susreti" završeni su nastupom pjesnika Anđelka Jeremića, Milanka Borovčanina, Gorana Vračara, Željka Pržulja, Milenka Jevđevića, Slobodanke Nikšić i Valentine Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana