Brži put do ulaznica za pozorišta

 Brži put do ulaznica za pozorišta 09.02.2018 13:20 | Aleksandra Glišić

Banjaluka - Aplikacija "BL Teatar" pomoću koje korisnici mogu pratiti dešavanja u svim banjalučkim pozorištima i rezervisati karte za predstave predstavljena je juče u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Riječ je o aplikacija, koju je kreirala kompanija "Prointer", a donosi sve informacije o terminima predstava, najave premijera i opise za svaku predstavu na repertoaru. 

Portparol kompanije "Prointer" Tamara Pećanac kaže da aplikacija uključuje sva aktivna pozorišta na teritoriji grada Banjaluke - Narodno pozorište Republike Srpske, Dječije pozorište Republike Srpske, DiS teatar, Gradsko pozorište "Jazavac", Nevid teatar i Banjalučko studentsko pozorište.

- Posebno nam je drago da su sva pozorišta jednoglasno prihvatila ovu ideju i zajedno sa nama učestvovala u izradi aplikacije - kazala je Pećanac.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Aleksandar Stojković ističe da je nacionalni teatar sa velikim zadovoljstvom učestvovao u ovom projektu.

- "BL Teatar" našoj publici omogućava još jedan kanal komunikacije u pogledu rezervacija ulaznica za naše predstave. Aplikacija je odlično koncipirana, pregledna, intuitivna te je kao takva jednostavna za korišćenje najširem opsegu potencijalne pozorišne publike - rekao je Stojković.

Organizator Gradskog pozorišta "Jazavac" Ljubiša Savanović nada se da će publika pozitivno reagovati na ovaj zajednički korak svih pozorišta i da će im aplikacija olakšati put do karata za predstave.

- Posebno me raduje što je ovo projekat koji je ujedinio sva pozorišta i nadam se da neće biti posljednji takav - naglasio je Savanović.

Aplikacija je besplatna, a sve detalje korisnici mogu pronaći na stranici blteatar.com.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica