Bogat program za 53. “Kočićev zbor”: Besjedništva i izložbe u znak sjećanja na narodnog tribuna

V. P. - M. L.
Bogat program za 53. “Kočićev zbor”: Besjedništva i izložbe u znak sjećanja na narodnog tribuna

Banjaluka - Večeri besjedništva, izložbe i radionica veza samo su dio bogatog programa ovogodišnjeg, 53. “Kočićevog zbora”, koji će biti održan od 20. do 26. avgusta.

Organizator svih ovogodišnjih manifestacija posvećenih velikanu srpske književnosti je grad Banjaluka.

Organizatori su najavili da će manifestacija biti otvorena 20. avgusta, u 20 časova u parku “Petar Kočić” izložbom pripovjedaka Petra Kočića u stripu pod nazivom “Stripovijetke”, a istog dana u Studentskom kampusu biće otvorena likovna kolonija.

- Radionica veza za djecu sa veziljom Svjetlanom Marković planirana je za 22. avgust, a istog dana u parku “Petar Kočić” predstaviće se i naši mladi pisci - naveli su organizatori manifestacije.

Dodaju da će program tradicionalno biti održan i u Beogradu, gdje će 23. avgusta biti položeni vijenci na Kočićevom grobu u Aleji velikana i cvijeće na spomenik u Čuburskom parku. Istog dana planirano je i književno veče u organizaciji Udruženja književnika Srbije.

Ovogodišnju manifestaciju uveličaće i promocija zbornika “Kočić naš savremenik” i “150 godina od Srpske čitaonice do NUB RS”.

Ni ove godine, kažu organizatori, neće izostati borbe bikova, koje tradicionalno privlače veliki broj posjetilaca, a centralnog, ujedno završnog dana manifestacije, 26. avgusta, na zborištu u Stričićima biće organizovan i bogat kulturno-umjetnički program. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana