Bijeljina: Održano koncertno veče festivala Dani harmonike

Srna
Bijeljina: Održano koncertno veče festivala Dani harmonike

Bijeljina - Na gala koncertu umjetnika Viktora Romanka iz Rusije i Vladimira Murze iz Ukrajine večeras su u Centru za kulturu u Bijeljini nastupili pobjednici 10. Međunarodnog festivala "Dani harmonike", čiji je takmičarski dio održan u Ugljeviku.

Profesor Vladimir Murza ocijenio je da je ovogodišnji festival najkvalitetniji, i po izvođenju, i po broju takmičara kojih je bilo 400.

"Žiri je imao težak zadatak jer je bilo mnogo takmičara koji su svirali na visokom nivou. Ovaj festival ima perspektivu", naglasio je Murza, koji od samih početaka prisustvuje ovoj manifestaciji, koja se održava u Ugljeviku, Bijeljini i Beogradu.

Organizator Festivala Slaviša Perić naveo je da su na manifestaciji učestvovali takmičari iz 17 evropskih zemalja od pet godina do studentskog uzrasta, koje je ocjenjivao žiri sastavljen od eminentnih kadrova muzičkih akademija sa ovih prostora i iz inostranstva.

"Imamo pobjednike iz Bugarske, Rumunije, Austrije, Švedske, a laureat cjelokupnog takmičenja je Milan Lazić iz Srbije. Broj takmičara se povećavao iz godine u godinu jer su nuđeni kvalitetni sadržaji", rekao je Perić novinarima.

Viktor Romanko istakao je da često učestvuje na raznim festivalima i takmičenjima, te da je Festival "Dani harmonike" divan i za svaku pohvalu.

Ovogodišnji festival biće zatvoren sutra uveče koncertom Vladimira Murze i laureata "Dana harmonike" u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije "Gvarnerius" u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana