Бијељина: Изложба радова градских ликовних умјетника

Срна
Бијељина: Изложба радова градских ликовних умјетника

Бијељина - На традиционалној Васкршњој изложби Удружења ликовних умјетника "Свети Лука" у Бијељини представљено је 85 дјела од 31 аутора, међу којима је и пет умјетника који први пут излажу своје радове.

Ова продајна изложба, која је вечерас свечано отворена у Музеју Семберије, остаје пред публиком наредних мјесец дана, најавио је предсједник удружења "Свети Лука" Панто Пантић.


Он истиче да је излагање пред публиком у граду у коме стварају њихова традиција, али и значајна промоција рада чланова удружења, који излажу и у земљама региона.

Пантић каже да им је највећа жеља да коначно добију своје просторије за рад у којима би ликовни умјетници стварали уз дружење, приближили свој рад суграђанима и промовисали стваралаштво, као и град Бијељину.

На свечаном отварању је истакнуто да се овом васкршњом изложбом, кроз универзални језик умјетности, слави живот и побједа живота над смрћу.

Изложбу Удружења ликовних умјетника "Свети Лука" у Бијељини прати и каталог у којем су представљени сви аутори и њихова изложена дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана