Бестселери Луке Мичете о српским владарима

Срна
Бестселери Луке Мичете о српским владарима

Бијељина - Новинар из Београда Лука Мичета представио је вечерас публици у Бијељини своје три књиге у којима на популаран и занимљив начин доноси биографије српских владара.

"Српска историографија и наши сјајни стручњаци за средњи вијек све су већ рекли, али је то расуто по дебелим књига, а ја сам покушао да по узору на светску праксу направим синтезу историјских чињеница и биографије српских великана донесем публици на популаран и занимљив начин", рекао је Мичета.

На промоцији, која је одржана у Народној библиотеци "Филип Вишњић", Мичета је представио књиге "Стефан Дечански, биографија најнесрећнијег српског краља", "Стефан Немања, настанак европске Србије" и "Повратак краља, прича о Петру Другом Карађорђевићу".

Аутор каже да је задовољан начином на који је тржиште Србије прихватило књиге и да исти одјек очекује и у Републици Српској, а постоје и преговори о преводу књига на руски језик.

На промоцији у Бијељини Мичета је говорио и о својој претходној књизи "Сулејман, Хурем и Срби" за коју је рекао да није инспирисана телевизијском серијом која је, према његовој оцјени, преслободно тумачила историјске чињенице.

За превод ове књиге аутор има понуду из Турске, а најавио је да припрема и монодраму о Хурем са једном великом телевизијом.

Мичета је рекао новинарима да ће сљедеће године издати биографију српског краља Стефана Првовјенчаног.

Он каже да је током вишегодишњих истраживања у домаћим и британским архивима пронашао низ чињеница које до сада нису биле познате јавности о односима Срба са свијетом и са великим силама кроз историју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана