Бесједа Љубивоја Ршумовића отвара Сајам књига

Миланка Митрић
Бесједа Љубивоја Ршумовића отвара Сајам књига

Бањалука - Почетак септембра у Бањалуци сваке године је прожет мирисом књига и сајма, који се ближи као радост свим љубитељима писане ријечи. И овај септембар ће бити у знаку књиге.

Сајам књига, који “Глас Српске” већ 22 године успјешно организује, биће одржан од 11. до 17. септембра у Спортском центру “Борик”. Овогодишњи сајам, 23. по реду, права је прилика да се посјетиоци упознају са новим насловима књига, које су објављене у периоду између два сајма.

Припреме да своја врата посјетиоцима и љубитељима књига отвори 23. сајам књига у Бањалуци приводе се крају.

И ове године, као и свих прошлих година, на сајму ће бити присутни реномирани издавачи из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније и земаља окружења.

Сви посјетиоци сајма имаће прилику да се упознају са новим и ранијим издањима књига издавача из региона, међу којима су: “Лагуна” и “Вулкан” из Београда, “Нова књига” и “Ободско слово” из Подгорице, “Завод за уџбенике и наставна средства” из Источног Сарајева, “Кирос” из Сремских Карловаца и ЈРЗ из Земуна. Издања “Службеног гласника” из Београда, “Накладе Мате” из Груда, “Накладе Беген” из Загреба и Сарајева, “Глобосина” из Београда, “Дерете” из Београда, “Боока” из Београда, “Сезам Боока” из Зрењанина, “Пчелице” из Чачка, “Патенона МАМ” из Београда и Андрићевог института из Вишеграда ће се такође наћи пред свим заинтересованим посјетиоцима. Као и сваке године, на сајму ће бити присутна и бројна издања Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске, Креативног центра из Београда и “Новости” из Београда и Бањалуке.

Излагачи на сајму ће бити и и државни и приватни факултети, Универзитет у Бањој Луци и Паневропски универзитет “Апеирон” из Бањалуке.

Својом бесједом овогодишњи празник књиге свечано ће отворити наш познати књижевник Љубивоје Ршумовић 11. септембра у 18 часова. Отварање ће бити емитовано у директном ТВ преносу.

У оквиру 23. Међународног сајма књига биће одржани 3. Међународни књижевни сусрети. Књижевници из Србије, Словеније, Македоније, Црне Горе, Њемачке, Сједињених Америчких Држава, Русије, Бјелорусије и других земаља регије у данима одржавања сајма приређиваће дневне  књижевне промоције својих књига.

Радно вријеме

Сајам књига за посјетиоце почиње 11. септембра у 10 часова. Радно вријеме сајма је од 10 до 20 часова.

Посљедњег дана одржавања сајма књига радно вријеме је од 10 до 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана