Bata Živojinović i dalje kritično

Bata Živojinović i dalje kritično 20.07.2012 13:04 | Blic

Bata Živojinović trenutno nije u životnoj opasnosti. Prošlo je tek dvije nedjelje od veoma teškog moždanog udara sa krvarenjem, pa je još nemoguće dati bilo kakvu prognozu.

Njegova ćerka Jelena, koja živi na Kubi, stigla je u Beograd. Ona i Batina supruga Lula svakodnevno odlaze u bolnicu “Sveti Sava”. Slavni glumac otežano govori, ali mu se na trenutke vraćaju govor, svijest i motorika.  

Prvih dana u posjetu su došli mnogi glumci, Batine kolege, pa i političari Ivica Dačić i Milutin Mrkonjić, ali zbog teškog stanja u kojem je Živojinović ljekari do njegovog kreveta na intenzivnoj nezi puštaju samo suprugu, ćerku i unuku.  

- Njegova situacija je sada stabilizovana na nekom nivou kojim mi nismo zadovoljni, ali realno, bolje od ovoga ne može. Ipak je on pretrpeo jedan ozbiljan moždani udar sa krvarenjem. Povlačenje te krvi ne ide nekom naročitom brzinom, pa zbog toga nisu dobri ni stanje svesti niti motoričke funkcije, koje je izgubio, ali jeste bolje nego što je bilo na početku - kaže dr Milan Savić, direktor bolnice „Sveti Sava”, i podseća da Batinu situaciju ugrožavaju i druge bolesti.
 

Glumac ima slabo srce, preležao je i infarkt prije nekoliko godina, ima bolesne periferne arterija, dijabetes...

- Reč je o hroničnom bolesniku koji sada ima jednu ozbiljnu akutnu bolest. Ako na današnji dan presečemo njegovo stanje, on nije životno ugrožen, jeste stabilan, ali ne na nivou na kojem bismo mi želeli. Ali dobro je da se stanje ne pogoršava - objašnjava doktor Savić.

Problem predstavlja i to što Bata zbog ležanja naglo gubi težinu i mišićnu masu, pa su ljekari već započeli neku vrstu rehabilitacije ne bi li taj proces usporili.
 

Koliko je omiljen u narodu, govori i činjenica da u vrijeme posjete od 12.30 do 13 sati ljudi koji su došli u bolnicu da obiđu nekog svog obavezno pitaju i za Batino zdravlje ili čak pokušavaju da dođu do njega i da mu predaju voće ili sok koji su mu ponijeli.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica