Бата Живојиновић и даље критично

Блиц
Бата Живојиновић и даље критично

Бата Живојиновић тренутно није у животној опасности. Прошло је тек двије недјеље од веома тешког можданог удара са крварењем, па је још немогуће дати било какву прогнозу.

Његова ћерка Јелена, која живи на Куби, стигла је у Београд. Она и Батина супруга Лула свакодневно одлазе у болницу “Свети Сава”. Славни глумац отежано говори, али му се на тренутке враћају говор, свијест и моторика.  

Првих дана у посјету су дошли многи глумци, Батине колеге, па и политичари Ивица Дачић и Милутин Мркоњић, али због тешког стања у којем је Живојиновић љекари до његовог кревета на интензивној нези пуштају само супругу, ћерку и унуку.  

- Његова ситуација је сада стабилизована на неком нивоу којим ми нисмо задовољни, али реално, боље од овога не може. Ипак је он претрпео један озбиљан мождани удар са крварењем. Повлачење те крви не иде неком нарочитом брзином, па због тога нису добри ни стање свести нити моторичке функције, које је изгубио, али јесте боље него што је било на почетку - каже др Милан Савић, директор болнице „Свети Сава”, и подсећа да Батину ситуацију угрожавају и друге болести.
 

Глумац има слабо срце, прележао је и инфаркт прије неколико година, има болесне периферне артерија, дијабетес...

- Реч је о хроничном болеснику који сада има једну озбиљну акутну болест. Ако на данашњи дан пресечемо његово стање, он није животно угрожен, јесте стабилан, али не на нивоу на којем бисмо ми желели. Али добро је да се стање не погоршава - објашњава доктор Савић.

Проблем представља и то што Бата због лежања нагло губи тежину и мишићну масу, па су љекари већ започели неку врсту рехабилитације не би ли тај процес успорили.
 

Колико је омиљен у народу, говори и чињеница да у вријеме посјете од 12.30 до 13 сати људи који су дошли у болницу да обиђу неког свог обавезно питају и за Батино здравље или чак покушавају да дођу до њега и да му предају воће или сок који су му понијели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана