Бањалука: Промовисана књига Фајронт у Сарајеву Нелета Карајлића

Срна
Бањалука: Промовисана књига Фајронт у Сарајеву Нелета Карајлића

Бањалука - У Банском двору у Бањалуци вечерас је промовисана књига "Фајронт у Сарајеву" аутора др Нелета Карајлића.

Карајлић је рекао да је књига настала у његовим размишљањима, сјећањима и покушају да направи реминисценцију осамдесетих година прошлог вијека.
"Књига је настала у покушају да из себе извучем све што знам о једном занимљивом времену у којем је један свијет нестајао, други настајао, у којем су се ломили капитализам и комунизам, и у којем је рок музика била религија", рекао је Карајлић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да је књига настала из несебичлука, односно потребе да публици која ће читати књигу и за 20 година подари слику Југославије.

"То је била земља која је имала своју причу, своје лоше и добре стране, али и због које смо ушли у такав хаос какве су биле деведесете године. Публика која је доживјела ону судбину коју и ја, нас 150.000 који су отишли из Сарајева, а који су прочитали књигу - дијеле то осјећање које сам понудио у њој", нагласио је Карајлић.

Он је додао да је књига успјела да за Сарајево и осамдесете године прошлог вијека заинтересује и људе који немају никакве везе са Сарајевом.

Карајлић је навео да има концепт за нову књигу коју је почео писати прије књиге "Фајронт у Сарајеву".

"Али жФајронтж је направио толики успјех да се бојим да ће људи, шта год сада да напишем, хтјети да чују оно старо. Исто је било и када сам направио жНо смокинг оркестраж, људи су рекли ово је добро, али оно старо жЗабрањено пушењеж је боље", закључио је Карајлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана