Бањалука: Отворена изложба Три плус један

Срна
Бањалука: Отворена изложба Три плус један

Бањалука - У Музеју Републике Српске у Бањалуци вечерас је отворена изложба слика и графика "Три плус један". Отварајући изложбу, министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је да су њени аутори четворица познатих умјетника који имају каријеру и много значајних изложби.

"У Музеју Републике Српске отвара се једна нова галерија која ће дати могућност младим умјетницима да покажу шта знају, те да се представе бањалучкој и широј публици", додао је Малешевић.

Он је нагласио да је значај ове изложбе и у томе што су тројица умјетника заједно са њим ишли у Учитељску школу, те да је поносан да заједно излажу.

"Поносан сам и на чињеницу да из те генерације Учитељске школе има изузетних учитеља који су пред пензијом, а извели су много генерација ученика", навео је Малешевић.

Један од аутора који је представио своја дјела на овој изложби, академски сликар Бошко Вукојевић из Бањалуке рекао је да су слике рађене техником - графика, акварел, уље.

Он је објаснио да је назив изложбе неформалан и да су га дала њих тројица јер су заједно ишли у школу.

Директор Музеја Републике Српске Нада Пувачић рекла је да Музеј има добар простор и сталну поставку за изложбе, те гостујући и ауторски салон.

Пувачићева је додала да се показало да је мали изложбени салон у којем је вечерас отворена изложба изузетан по визури и свему што може да понуди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана